23e Wereldjamboree 2015

 

 

Japan

 

 

33.628 Scouts
155 Landen

    

    

Kirara-Hama
Yamaguchi City

 

 

28 juli – 8 augustus

 

 

 

De 23e Wereldjamboree werd gehouden bij Kirara Beach in de prefectuur Yamaguchi, gelegen in het westelijke deel van het eiland Honshu.

Het thema van deze jamboree was “A spirit of unity. (Een geest van eensgezindheid)

De sleutelwoorden bij deze jamboree waren: Vrede, Harmonie en Solidariteit.

 

De Scout Association of Japan bood voor deze Wereldjamboree een programma aan dat uniek is voor Japan. Naast de typische Jamboree-onderdelen als “Global Development Villageen Crossroads of Culture” zijn onder het motto “Traditie, vernieuwing en vooruitgang” programma-onderdelen aangeboden waarmee de organisatie wilde laten zien dat in Japan traditionele cultuur, vooruitstrevende wetenschap en technologie op een harmonieuze wijze samengaan.

 

-          City of Science: Wilde Japan laten zien als een industrieel land en probeerde daarmee begrip te kweken voor de problemen en voordelen van wetenschap en technologie.

-          Prayer for Peace: Onderschrijven van de wereldvrede. In het kader van het vredesprogramma hebben de deelnemers het Hiroshima Paece Memorial Park bezocht.

-          Op het strand van het Inland Sea National Park: Een programma in de rijke natuur in en rond het Jamboree-terrein.

-          Service to Hulp aan gemeenschappen rond het Jamboree-terrein.

-          The Journey to World Cultural heritages: Excursies naar Wereld Cultureel Erfgoed locaties rond het Jamboree-terrein.

De water activiteiten, zoals zeilen, windsurfen, snorkelen, vlotvaren en vissen, hebben plaats gevoinden. op meren, rivieren of bij de kust.

 

Vorige    Overzicht Jamboree’s    Volgende


Het museum is altijd geïnteresseerd in "oude" scouting materialen.
Denk je er over om je oude spullen weg te doen,  neem dan s.v.p. contact op.