21e Wereldjamboree 2007

 

 

Engeland

 

 


40.000 Scouts
215 Landen

    

Deelnemersbadge 2007

    


Hylandspark
Chelmsford

 

 

27 juli – 8 augustus 2007

 

 

 

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Scouting heeft de 21e Wereldjamboree plaatsgevonden op een, ruim 400 ha groot, gevarieerd terrein in Hylandspark. Hylandspark ligt bij Chelmsford in de provincie Essex, ± 50 km ten noord-oosten van Londen.

Het thema van deze Jamboree was “One world, one promise”.


Sunrise Ceremony
Op de avond van de 31e juli zijn twee scouts van bijna ieder land in de wereld vertrokken van de Wereldjamboree in Hylandspark naar Brownsea Island. De daaropvolgende 48 uur hebben deze scouts de rest van de wereld laten zien dat het mogelijk is om in de vrede te leven. Vroeg in de morgen van de 1e augustus, toen de scouts op Brownsea Island ontwaakten, heeft de Koedoehoorn, waarmee Baden Powell in 1907 zijn kamp wekte, weer zijn geluid laten horen als een echo uit het verleden.

Via satelietbeelden waren Brownsea Island en het Jamboree-terrein met elkaar verbonden. Tijdens deze Sunrise Ceremony, waarbij ook een kleinzoon van Baden Powell aanwezig was, werd zowel op Brownsea Island als in Hylandspark door al;le deelnemers de belofte hernieuwd. Op het Jamboree-terrein speelde ook een Nederlandse Scoutingband van ruim 80 muzikanten, die was samengesteld uit verschillende Scoutingbands.

Tijdens deze Jamboree werd veel aandacht besteed aan natuur en milieu. Eén van de off-site activiteiten was Starburst, waar natuurbeheer op het programma stond. Trash stond in het teken van hergebruik van materialen. Verdere activiteiten waren o.a. Splash (Water-activiteiten), TerraVille (waar de deelnemende landen zich konden presenteren), Scuba-diving, Elements, enz.

Vorige    Overzicht Jamboree’s    Volgende


Het museum is altijd geďnteresseerd in "oude" scouting materialen.
Denk je er over om je oude spullen weg te doen,  neem dan s.v.p. contact op.