12e Wereldjamboree 1967

 

 

Amerika

 

 


12.011 Scouts
105 Landen

    

Deelnemersbadge 1967

    


Farragut State Park
Idaho

 

 

1 - 9 augustus

 

 

 

 

Aan de oevers van het grote Pend Oreillemeer in het Farragut State Park vond de 12e Wereldjamboree plaats. Het was de 2e keer dat de Jamboree in Amerika gehouden werd. 12.011 Scouts uit 105 landen werden getrakteerd op avontuurlijke trektochten en veel waterspektakel, Indianen en een Western rodeo. Het thema van deze Jamboree was "For Friendship". Door de vele zeildoek tenten kreeg dit kamp de bijnaam "Canvas City". Bij de opkomst voor de openingsceremonie liepen de Nederlandse scouts met “kaas-berries”, zoals die ook op de kaasmarkt in Alkmaar worden gebruikt. Tijdens de openingsceremonie vloog met oorverdovend lawaai een “Rocketman” over de aanwezigen.

Veiligheid speelde een zeer grote rol; Wanneer je ging zwemmen moest je altijd met z’n tweeën zijn,met een zogenaamde “zwem-buddy”. Om de paar minuten klonk er een fluitsignaal en dan moest je samen met je buddy je armen omhoog steken. In de boten moest iedereen een zwemvest dragen.

Een kopie van het proefkamp dat B.P. op Brownsea Island had gehouden, oogstte veel bewondering. Hieraan namen 22 Scouts deel. Veel bekijks kreeg ook de Nederlandse Hopman (Scoutsleider) met zijn vouwfiets met versnellingen, evenals een Duitse Scout, die de afstand van 7000 km per fiets had afgelegd. Na de rodeodemonstratie vond er een gezamenlijke maaltijd plaats voor alle aanwezige Scouts, waar 4000 kg vlees en vis op houtvuren werd bereid.

Vorige    Overzicht Jamboree’s    Volgende


Het museum is altijd geïnteresseerd in "oude" scouting materialen.
Denk je er over om je oude spullen weg te doen,  neem dan s.v.p. contact op.