Insignes

 

 

 

Sinds het ontstaan van Scouting zijn insignes een belangrijk onderdeel van het uniform geweest. Hieraan kan men zien of hij of zij een geļnstalleerd lid van de vereniging is (installatie-insignes), de naam van de groep waarin hij/zij lid van is (groepsnaambandjes), de speltak waar hij/zij bij hoort (speltaktekens), de subgroep waarin hij/zij zit (subgroeptekens), welke functie hij/zij heeft (rang onderscheidingstekens) en over welke vaardigheden de drager van bepaalde insignes beschikt (vak/vaardigheidsinsignes).

In de loop der tijd kwamen daar nog andere insignes/badges bij: zoals Jamboree-badges, kampinsignes, district/regio-insignes, jubileumbadges enz.

 

Het museum bezit een grote collectie stoffen en metalen insignes, variėrend van installatie- en vak/vaardigheidsinsignes van de vier oude verenigingen en het huidige Scouting tot districts- en regioinsignes.

Ook een zeer groot aantal badges van de afgelopen Jamboree’s behoort tot de collectie.

 

De verzameling bevat tevens zeer oude en zeldzame insignes, zoals onder andere het eerste Kroonverkennersinsigne en een insigne van de Britse Scouts in Egypte. 

 


Het museum is altijd geļnteresseerd in "oude" scouting materialen.
Denk je er over om je oude spullen weg te doen,  neem dan s.v.p. contact op.